Publicat pe Lasă un comentariu

Prajitura cu banane si mac

Prajitura cu banane si mac

Prajitura cu banane si mac este din categoria celor mai usoare retete. Imi place felul acesta de prajitura pentru ca din doua miscari faci totul, fara sa ai zeci de etape. Cand prajitura este in cuptor si trece de primele 15 minute, incepe sa dea un miros bun de banane in toata bucataria. Pana cand trec cele aproximativ 30 de minute se va coace frumos fiind rumena pe deasupra si moale in interior. Prajitura cu banane si mac se pastreaza pana la 3, 4 zile inchisa in caserola la loc uscat si racoros.

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 2 banane mari, coapte
  • 2 oua
  • 170 g zahar 
  • 165 g faina de grau
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 linguri mac 
  • 50 ml cottage cheese
  • 3 linguri zeama de lamaie

Glazura

  • 100 g ciocolata alba sau frisca
Prajitura cu banane si mac
Prajitura cu banane si mac

Mod de preparare

  1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Unge cu unt o tava dreptunghiulara, de 25×35 cm.
  2. Topeste untul si piseaza bananele.
  3. Bate ouale cu zaharul pana amestecul devine aerat si omogen. Amesteca faina, praful de copt si macul intr-un bol, iar apoi amesteca-le cu oul batut.
  4. Adauga si amesteca branza, bananele pisate si zeama de lamaie. Intinde aluatul in tava si lasa-l la cuptor 20, 30 minute. Lasa prajitura sa se raceasca complet.
  5. Topeste ciocolata in cuptorul cu microunde sau pe aragaz intr-o baie de apa si toarna-o peste prajitura. Dupa ce s-a intarit ciocolata, prajitura se taie in bucati patrate. Prajitura cu banane si mac se mai poate servi si cu frisca.

Lasă un răspuns